İsrail’den Yine Gece Baskını – Çatışma ve Yaralılar Var

Dün akşam saatlerinde Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus’un güneyindeki Hivara kasabasında meydana gelen çatışmalarda Filistinli bir genç yaralandı. 

Kızılay teşkilatının Nablus’taki Acil Yardım ve Olağanüstü Haller Müdürü Ahmed Cibril, Es-Sak mıntıkasında bir gencin çatışmalarda yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 

Yerleşimcilerden bir grubun Hivara kasabasına baskın düzenleyip işgal bayraklarını salladıkları, ahalinin de onlara tepki gösterdiği ifade edildi. Kasabada son günlerde sık sık baskınlar ve çatışmalar oluyor. 

Dün akşam Kalkilya’nın doğusundaki Ceyus kasabasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda da 16 yaşında bir çocuğun yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı haber verildi. Çocuğun bacağından gerçek mermiyle yaralandığı ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Kudüs şehrinde gerçekleştirdiği gece baskınında da iki Filistinliyi gözaltına aldığı ve birini şiddetle darp ettikleri haber verildi. Darp edilen kişinin Mescidi Aksa’nın bekçilerinden Emin Asker olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin bir başka gece baskınında da El-Halil’in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde bir çoban gözaltına alındı.