İsrail İtihbaratı: Hamas Bomba Eylemi Engelledik!

İşgal rejimi iç istihbarat birimi “Şabak”, Hamas’ın Kudüs’te gerçekleştirmeyi planladığı bombalı eylemin boşa çıkarıldığını öne sürdü.

İşgal yönetiminin konuyla ilgili yayın yasağını kaldırmasının ardından Şabak bir bildiri yayınladı.

Bildiride, Hamas’ın Kudüs’te gerçekleştirmeyi planladığı bombalı eylemin engellendiği ve bombanın kullanılmaya hazır halde El-Halil’de ele geçirildiği, işgal güçlerinin ayrıca patlayıcı yapımında kullanılan bir laboratuvar ortaya çıkardığı iddia edildi.

Bildiride ayrıca, El-Halil’de bir Hamas hücresinin deşifre edildiği ve hücre üyelerinin doğrudan Gazze’deki Hamas’ın askeri kanadından emir aldıkları kaydedildi.

Şabak’ın iddiasına göre, Haziran ayında El-Halil’de gözaltına alınan 22 yaşındaki Tamir Racih Recebi, sorgusu sırasında, 3 kilogram ağırlığında bir bomba yaparak hücre üyelerine teslim ettiğini itiraf etti.

Bildiride ifade edildiğine göre, Recebi, Hamas’ın öğrenci kolları İslami Kitle üyelerinden ve Cenin’e bağlı Kefer Rai köyü sakinlerinden Yusuf Etraş’ı kendisine yardım etmeye ikna etti.

Hücre üyelerinin Gazze Şeridi’nde irtibat halinde oldukları kişilerin isimlerini de açıklayan Şabak, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Batı Yaka ve Kudüs’te eylem gerçekleştirmek için çabalarını yoğunlaştırdığını belirtti.