SİYONİST Rejim UNRWA’yı Yok Etmek İstiyor

Siyonist Netanyahu, işgal rejimi hükümetinin kabine toplantısının başında yaptığı konuşmada, “UNRWA Filistinli mülteciler sorununu ebedileştiriyor. Dönüş hakkı dedikleri hikayeyi ebedileştiriyor. Görünüşe göre İsrail’in yok olmasını hedefliyor. Bu nedenle UNRWA yavaş yavaş yok olmalı” dedi.

Kabine toplantısında UNRWA’yı ortadan kaldırma planını anlatan Netanyahu’nun planı Amerikan Yönetimi’ne de sunduğunu söylediği bildirildi.

UNRWA’nın 70 yıl önce BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin varlığına rağmen sadece Filistinli mültecilere yardım için kurulduğunu söyleyen Netanyahu, bunun komik bir durum oluşturduğunu ve örgütün mültecilerin torunlarına hizmet verdiğini, oysa onların mülteci olmadıklarını öne sürdü.

“Bu saçmalığa bir son verilmeli” diyen Netanyahu, çözüm olarak da UNRWA’ya yapılan yardımların aşamalı ve şartlı olarak BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine aktarılmasını önerdi.

İşgal rejimi başbakanı, sözde mültecilerin değil gerçek mültecilerin yardım almaları gerektiğini söyleyerek, konuyu Amerikan Yönetimi’yle de konuştuğunu, UNRWA’yı ortadan kaldırıp Filistinli mülteciler sorununu çözmenin yolunun bu olduğunu söyledi.

Netanyahu’nun görüşünün aksine İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın UNRWA’ya yapılan yardımların azaltılmasının özellikle Gazze Şeridi’nde patlamaya yol açabileceği uyarısında bulunduğu ifade edildi.