İsrail: Türkiye İle İttifak Kurmaya Bir Engel Yok

Türkiye ile diplomatik temasta Cumhurbaşkanı Herzog’un önemli bir rol oynadığını ifade eden işgal rejimi ‘İsrail’ Başbakanı Bennett, “Olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir
diplomatik değer” dedi.

Sputnik’in haberine göre İşgal Başbakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u Türkiye ile sorunların çözümü için ‘olağanüstü bir diplomatik değer’ olarak gördüğünü söyledi.

İşgal rejimi basınına göre Bennett, Batı Kudüs’teki ofisinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye ile ikili ilişkilere değinen Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’yla diplomatik temasta önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Bennett, “Bana göre, Cumhurbaşkanı (Herzog) olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir diplomatik değer” dedi.

İki ülke cumhurbaşkanlarının, Herzog’un olası Türkiye ziyareti de dahil olmak üzere faaliyetlerinde tam koordineli olduğuna işaret eden işgal rejimi Başbakanı, şöyle devam etti: “Türkiye ile çok dikkatli bir şekilde ilerleyeceğiz. En azından İran’ın büyük bir dostu değiller. Bu yüzden faaliyette bulunmamızı ve ittifaklar kurmamızı engelleyecek bir tür saflığa kendimizi kaptırmamalıyız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat’ta Ukrayna’ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejim Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un mart ayının ortalarında Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirtmişti.

Erdoğan, “Mart ayının ortalarında bu ziyaret gerçekleşecek. Bu ziyaretle beraber ikili ilişkilerimizi, geleceğe yönelik çok daha fazla bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayreti içerisinde olacağız” demişti.