İsrail: Terörle Mücadele Çabası İçin Türkiye’ye Teşekkür Ediyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör rejimi İsrail’in Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın 22 Haziran’daki Türkiye ziyaretinin ardından 23 Haziran’da da Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Türkiye’ye geliyor.

Erdoğan’ın Siyonist elebaşı Herzog ile telefonda yaptığı görüşmede, Türkiye-İsrail yönetimleri arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular ele alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Herzog, “Terörle Mücadele” ve güvenlik dahil, bölgeye dair meselelerde diyalog halinde olma, barış ve istikrar için işbirliğine devam etme konusunda mutabık kaldılar.

Herzog’un Türkiye’nin “Terörle Mücadele” çabalarından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un yaptıkları telefon görüşmesinde Türkiye’de bulunan İsraillilere yönelik muhtemel terör saldırılarını ele aldıkları aktarılarak, Herzog’un Erdoğan’a teşekkür ettiği ifade edildi.

İsrail Dışişlerinden Türkiye’ye Ziyaret

Öte yandan Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, 23 Haziran’da Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Lapid’in perşembe günü Türkiye’ye geleceği belirtildi.

Açıklamada, ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacağı kaydedildi.