İsrail Soykırım Günlüğü – 9 Nisan 1948 Deir Yassin Katliamı

İşgalci rejim İsrail, katil Siyonist çetelerin önderliğinde Filistin Köyü’nü yerle bir etti.

Siyonist İsrail’in kuruluş sürecinde birçok kanlı eyleme imza atan yer altı çeteleri Stern ve Irgun tarafından 1948 yılının 9 Nisan günü bir katliam daha gerçekleştirildi.

9 Nisan’ı 10 Nisan’a bağlayan gece Filistinlilerin yaşadığı Deir Yassin köyünü basan Stern ve Irgun çeteleri, köy halkından 254 kişiyi katletti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum siviller bir gecede öldürüldü. Katliamdan çok az sayıda kişi yaralı olarak kurtulabildi.

Kanlı o gece, Deir Yassin halkı hoparlörlerden gelen “Köyü terk edin!” anonsları ile uyandı. Köy halkı ne olduğunu anlayamadan Siyonist militanlar tarafından katledildi. Evler ateşe verildi, evlerden kaçmak isteyenler kurşuna dizildi, çocuklar annelerinin gözleri önünde öldürüldü.

Deir Yassin Katliamı, İsrail başbakanlığı yapacak olan katil ve terörist Menahem Begin’in liderliğindeki yer altı çeteleri tarafından gerçekleştirildi.

Menahem Begin, bu kanlı eylemi “Eğer Deir Yassin zaferi olmasaydı, İsrail Devleti de olmazdı.” sözleriyle tanımlamaktadır.

Bir etnik temizlik (jenosid) olan bu katliam işgalci apartheid (ırkçı ve ayrımcı) rejim İsrail’in kuruluşundan bu yana işlediği katliamlardan sadece biri ve en önemli başlangıcıydı.