Siyonist İsrail, Savaş Korkusuyla Mülteci Kampı Yapıyor

Rusya el-Youm’un Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı haberine göre İsrailli üst düzey bir askeri yetkili, Hizbullah’la yaşanacak muhtemel bir savaşta Lübnan sınırına yakın bölgelerden tahliye edilecek kişi sayısının çeyrek milyonu bulabileceğini söyledi.

GÖZAT  Siyonist İstihbarat: FİLİSTİN ve LÜBNAN Cephesi Birleşiyor

İsrailli yetkili, daha önce beldelerin tahliye edilmesini düşünmediklerini; ancak şimdi yüz binlerce kişiyi tahliye etmek zorunda kalacaklarını anladıklarını belirtti.

Söz konusu bölgelerdeki nüfusun yaklaşık bir milyon olduğunu ve bunların tamamının tahliyesi mümkün olmadığını belirten İsrailli yetkili, bununla birlikte yüz binlerce kişinin tahliye edilebileceğini ifade ederek tahliye planının sebebini Hizbullah’ın artan teknolojik kabiliyetleri olarak açıkladı.

GÖZAT  İslami Cihad: İsrail Çok Cepheli Bir Savaştan Korkuyor

Bölgede büyük değişimler yaşandığını belirten İsrailli askeri yetkili, İsrail ordusunun artık ordulara karşı değil, silahlı gruplara karşı savaş hazırlığı yaptığını vurguladı ve kuzeyden tahliye edilecek İsrailli mültecilerin Kudüs, Eilat ve Batı Şeria’daki otellere ve okullara yerleştirilmesinin planlandığını söyledi.