SİYONİST İsrail Ordusunda İNTİHAR Artıyor

Filistin El’Yevm sitesine göre, 2017 yılında intihar eden İsrail asker sayısının 15’e yükseldiği ve bunun 1948’den bu yana en yüksek rakam olduğu bildirildi.

İntihar eden askerlerin çoğunun zorunlu askerlik yapanlar olduğu kaydedildi. Geçen yıl İsrail ordusunda intihar edenlerin sayısının 51 olduğu ama ırkçı İsrail ordusunun olumsuz yankılardan dolayı gerçekleri açıklamadığı bildirildi.

Bu arada İşgal rejimi savaş bakanı Avigdor Lieberman, işgal rejimi ele başı sözde cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’den El-Halil’de yaralı Filistinli Abdülfettah Eş-Şerif’i yargısız infaz eden işgal askeri Elor Azaria’nın affedilmesini istedi.

Israel Hayom gazetesine göre, Lieberman Rivlin’e gönderdiği mektupta, “İsrail toplumunu sarsan davaya bir son vermenin ve askere şefkat ve merhametle yaklaşmanın vakti geldi” dedi.

İşgal askeri Elor Azaria, 24 Mart 2016’da bıçaklama eylemi gerçekleştiren Abdulfettah Eş-Şerif isimli Filistinli genci yaralı halde yerde yatarken hiçbir tehlike teşkil etmediği halde yakın mesafeden ateş açarak şehit etmişti.

Lieberman mektubunda, İsrail toplumunu yansıtan davaların az olduğunu ve bu davanın da onlardan biri olduğunu öne sürdü.