İsrail Milletvekili: Ensarullah’ı Terör Örgütü İlan Edelim

Yemen Ensarullah Hareketi’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne düzenlediği saldırının yankıları sürüyor. İsrailli bir vekil, konuyla ilgili siyonist rejim Başbakanı’na çağrıda bulundu.

İsrail milletvekili Zvi Hauser, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ı, Birleşik Arap Emirlikleri’yle dayanışma amacıyla Yemen Ensarullah hareketini “terörist” bir grup olarak tanımaya çağırdı. İsrailli vekil, ABD yönetiminin de Ensarullah’ı yeniden terör listesine almayı düşündüğünü iddia etti.

Bennett’a hitaben bir mektup kaleme alan Hauser, Ensarullah’ın askeri anlamda hızlı şekilde geliştiğini ve bölgedeki işlere dahil olmaya başladığına dikkat çekti.

Enasrullah’ın Batılı güçleri ve İsrail’i düşman olarak gördüğünü belirten Hauser, “Onların arzusu İsrail’i vurmaktır. Bu yolda İran’dan askeri ve ekonomik destek de görüyorlar” dedi.

Hauser, “Vakit, bölgedeki yeni müttefiklerimizle bir olma vaktidir. ABD ve müttefiklerimizi, Ensarullah’ı terör örgütü olarak kabul etme konusunda ikna etmeliyiz” ifadesini dile getirdi.

Ensarullah hareketinin, Abu Dabi’ye düzenlediği saldırı sonrası İsrailli üst düzey yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri’yle dayanışma içinde olduklarını ifade etmiş ve saldırıyı kınamıştı.

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, İsrail’in bu tutumunun, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yetkilileri tarafından takdir edildiğini yazdı.