İsrail, Mescid-i Aksa’da Namaz Kılanlara Saldırdı – 205 Yaralı

Mescidi Aksa, içindeki namazgahlar ve avlular, dün gece Filistinli direnişçiler ile işgal güçleri arasında yaşanan kasvetli çatışmalara tanıklık etti. İşgal güçlerinin, Mescidi Aksa’na namaz kılan Filistinlilere yönelik orantısız güç kullanması sonucu 205 kişi yaralandı.

Akşam saatlerine doğru Siyonist güçler, on bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini ihya etmek üzere Mescidi Aksa’ya akın eden Filistinli cemaati dağıtmak için ses ve gaz bombalarıyla müdahalede bulunarak bölgede adeta terör estirdi.

Filistin Kızılay’ı, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün farklı noktalarına düzenlediği baskın ve saldırılarda plastik mermi ve ses bombaları kullanan İsrail güçlerinin, saldırılar sırasında yaraladığı Filistinliler hakkında yazılı açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, Siyonist işgal rejimine bağlı polis ve askerlerin, Mescidi Aksa’ya düzenlediği saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 205 Filistinli yaralandığı belirtildi.

Eli kanlı işgal güçleri tarafından yaralanan çok sayıda kişiye, olay yerinde ilk yardımın uygulandığını aktaran Filistin Kızılay’ı, yüzden fazla vatandaşın da yakın hastanelere nakledildiğini belirtti. Ayrıca mevzubahis yaralıların kahir ekseriyetinin yüz bölgesine özellikle de gözüne darbe aldığı ve bazısının sağlık durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs’teki El-Makasıd Hastanesi’ndeki sağlık ekiplerinin, plastik mermilerle vurulan 83 kişiye tedavi uyguladığı, 3’ünün gözünden vurulduğu, birinin közünü kaybettiği ve iki kişinin başlarından vurulup durumlarının ağır olduğu kaydedildi.

Öte yandan görgü tanıkları, Siyonist İsrail güvenlik güçlerinin, dün akşam saatlerinde Mescidi Aksa’da ibadet eden cemaate saldırdığı ve Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Müslümanların ilk kıblesi Harem-i Şerif’in savaş alanına dönüştüğünü belirtirken, İsrail polisinin, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate müdahale ettiğini söyledi.

Diğer taraftan işgal güçlerinin tüm zorluklarına rağmen binlerce Filistinli, dün mübarek ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Mescidi Aksa’ya akın etti.

Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib, İsrail güçlerinin çıkardığı tüm zorluklara rağmen Kudüs’ün yanı sıra 48 Toprakları ve Batı Şeria’dan yaklaşık 70 bin Filistinlinin Mescidi Aksa’ya ulaştığını belirtmişti.