İsrail Medyası: Hamas’ın Gazze Lideri Sinvar, Sessiz Kalmaz!

“Kudüs Postası” gazetesinde “Anna Aharonheim” tarafından yapılan bir analiz, Aksada meydana gelen olayların aynı önceki sahneyi, yani öfkeli Filistinli gençler arasındaki çatışmaları tekrarladığını belirtti.

Yazar, Batı Şeria’da konuşlandırılan ordu personelinin olayların kötüleşmesini durdurmaya çalıştığına dikkat çekti.

Mübarek ayın başlangıcından bu yana işgal polisi, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere ve inzivaya çekilenlere yönelik bir dizi vahşi saldırı ve tutuklama yaparak kasten ortamı geriyor.

Pazar sabahı ilerleyen saatlerde Filistinliler, Eski Şehir’deki Burak Duvarı’na doğru ilerleyen İsrailli “Egged” şirketine ait birkaç otobüsü hedef aldı ve otobüslere büyük taşlar atarak çok sayıda yerleşimciyi yaraladı.

Gazete, işgal ordusunun geçtiğimiz haftalarda Batı Şeria’daki şehirlere ve kamplara düzenlediği baskınlarda 13 Filistinliyi öldürdüğüne dikkat çekerek, “Bu, Gazze’deki Hamas’ın lideri Yahya Sinvar’ın sessiz kalamayacağı bir şey. dedi.

Gazete, “Pazar günü öğleden sonra Gazze sınırında bulunan Nahal Öz’de sirenlerin çalınması, havan toplarının Gazze Şeridi’ne düşmesi ve alarm durumunun iptal edilmesi, durumun ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor dedi.