SİYONİST Rejim, KUDÜS’te 5 Evi Gasp Ediyor!

Kudüs’teki Filistinlilerin Hakları İçin Sivil Koalisyon, işgal yönetimine bağlı İcra Dairesi’nin işgal altındaki Kudüs’ün ortalarında bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Es-Sabbağ ailesine ait ve beş ailenin ikamet ettiği evi, yahudi yerleşimcilerin hesabına 23 Ocak 2019 tarihinden önce boşaltması için talimat gönderdiğini dile getirdi.

Sivil Koalisyon yaptığı açıklamada işgal mahkemesinin Es-Sabbağ ve Hammad ailelerinin Merkez Mahkemesi’nin kararına itirazlarını İsrail Temyiz Mahkemesi’nin reddettiğini dile getirdi.

Sivil Koalisyon’un verdiği bilgilere göre Şeyh Cerrah Mahallesi’nin avukatları yahudi yerleşim teşkilatlarının Şeyh Cerrah Mahallesi’nin mülkiyetinin kendilerine ait olduğuna dair 1972’de tuttukları kayıtların yasal ve doğru olmadığını ve buna dayalı iddialarının geçersiz olduğunu ortaya koyan belgeleri sunmalarına rağmen Temyiz Mahkemesi itirazı reddetti.

Sivil Koalisyon açıklamasında Kudüs’teki Es-Sabbağ ailesinin her an göçe zorlanma uygulamasıyla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, vatandaşların ona destek olmalarını, onları ve evlerini korumalarını istedi.