İSRAİL’in, İslami Cihad’ın Yeni Lideri KORKUSU!

Siyonist uzmanlardan Amir Bohbut, İslami Cihad Hareketi yeni genel sekreterinin İran ile Hizbullah’a olan yakınlığının İsrail yönetiminin ve ordunun tedirginliğini artırdığını vurguladı.

Siyonist analist Amir Bohbut bugün Walla haber sitesinde şunları yazdı: İslami Cihad Hareketi yeni genel sekreteri Ziyad En-Nehale, İsrail yönetimini ve orduyu tedirgin ediyor. Gazze’deki İslami Cihad hareketi askeri birimi kurucularından olan 66 yaşındaki En-Nehale, eski genel sekreter Ramazan Abdullah’tan daha radikal. Han Yunus doğumlu olan En-Nehale’nin İran ve Hizbullah ile sağlam ilişkileri var özellikle de  İran Kudüs Güçleri komutanı Kasım Süleymani ile.

Uzman, En-Nehale’nin çalışmalarının İran’ın Batı Şeria, Gazze ve tüm Filistin topraklarıyla ilgili çıkarlarına uygun şekilde ilerlediğini de iddia etti.

Amir Bohbut şunları söyledi: İsrail güvenlik kuruluşları, medyada İsrail aleyhine çok daha etkili konuşmaları olan Ziyad En–Nehale’yi üstün yetenekli ve önceki genel sekreterden daha radikal biri olarak görüyorlar.