İsrail İle Normalleşen Yönetimler, Filistin Direnişini Etkilemeyecek

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, bazı Arap yöneticilerin siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleşmesinin Filistin halkının direnişini etkilemeyeceğini söyledi.

El-Meyadin’e göre, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle Salı günü yaptığı açıklamada, “Kudüs bugün askeri bir kışla gibidir ve bu şehir işgal altındadır.” dedi.

Mescid-i Aksa Hatibi, Siyonist askeri tedbirlerin amacının Mescid-i Aksa’ya kısıtlama getirmek olduğunu belirterek, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da yaşananlar, Siyonistlerin buraya yönelik sulta niyetini göstermiştir.” dedi. 

Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’ün sadece Filistinliler için değil, Mekke ve Medine gibi olduğunu ve desteğinin tüm Müslümanların sorumluluğunda olduğunu söyledi. 

Mescid-i Aksa Hatibi, “Bu kutsal cami dünyadaki tüm Müslümanlarındır ve bütün müslümanlar ırkçı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırmasını durdurmak için işgalcilere baskı yapmak için çalışmalıdır.” dedi.

Şeyh Sabri, terör rejimi İsrail ile bazı Arap rejimleri arasında ilişkilerin normalleşmesinin perde arkasında gerçekleştiğini ve bugün kamuoyuna yansıdığını söyledi.