İSRAİL Rejimi, FİLİSTİN Arazilerini KURUTUYOR!

Bugün yahudi yerleşim merkezlerinin genişletilmesi amacıyla Selfit’in batısındaki köylere ve beldelere ait yüzlerce dönüm arazinin kurutulması planı gün yüzüne çıkarıldı.

Kefel Haris belediyesinin Filistin İlişkileri birimi, Selfit’in kuzeyindeki Kefel Haris’teki bazı Filistinlilerin arazisinden geçecek kanalizasyon planını teslim etti. Burada İsrail’in 2800 m uzunluğunda ve 8 m genişliğinde bir kanalizasyon inşa etme planının olduğu ifade edildi.

Araştırmacı Halid Meali’nin verdiği bilgilere göre söz konusu kanalizasyon planı Selfit’in batısında köylerin ve beldelerin arazilerinden yüzlerce dönüm tarım arazisinin tahrip olmasına neden olacak. Bu yüzden aynı zamanda çok sayıda zeytin ağacı ve daha başka meyve ağaçları kesilecek. Bunun yanı sıra vadiler ve araziler kararacak.

Halid Meali, kanalizasyonun, arazilerinin kurumasına neden olacağı köylerin de Haris, Kefel Haris, Kayri, Deyrastiya, Berukin, Keferu’d-Dik, Serta, Bedya, Zaviye ve Mesha köyleri olduğunu söyledi. Meali, yahudi yerleşim merkezlerinin yararına döşenmesi düşünülen kanalizasyon yüzünden bu köylerin yüzlerce dönüm arazisinin kuruyacağını dile getirdi.