İsrail Elebaşı Herzog: Sıcak Karşılama İçin Erdoğan’a Minnettarım

Siyonist rejim İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve eşi Michal Herzog’u taşıyan uçak, bugün saat 14.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Herzog’u, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve yetkililer karşıladı.

İki günlük devlet ziyareti kapsamında bugün Ankara’ya gelen Herzog, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ziyaretini değerlendirdi.

Herzog: Erdoğan’a Minnettarım

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılanan Herzog, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bu sıcak karşılama için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarım.” ifadesini kullandı.

Herzog, devamında, “Bölgemizdeki tüm halkların, inançların ve devletlerin barış içinde yaşayabileceğine ve yaşaması gerektiğine, ortaklıkların hepimiz için bereket ve refah getireceğine inancım tamdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Havalimanından eşiyle ayrılan Herzog, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geçti. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanan Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa görüşmeye geçti.

14 yıl aradan sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Herzog ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan’dan İsrail Cumhurbaşkanı Onuruna Yemek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 9-10 Mart’ta gerçekleşecek ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek.

İsrail tarafının yaptığı açıklamada da görüşmelerde, ikili ilişkiler ve çeşitli alanlarda iş birliğini genişletme potansiyelinin ele alınmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Herzog, görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak ve akşam saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıkacak.

Cumhurbaşkanı Herzog, İstanbul’da Yahudi cemaatinin üyeleriyle yarın bir araya gelecek.