İsrail El-Arrub Kampında Bir Filistinliyi Şehit Etti

İşgal güçleri, Batı Şeria’nın güneyinde yer alan El-Halil vilayetindeki El-Arrub Kampı yakınlarında Filistinli bir genci şehit etti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 21 yaşındaki Muhammed Adil Muhammed Es-Serrahin adlı gencin kullandığı otomobile El-Arrub Kampı girişi yakınlarında yoğun bir şekilde ateş açtığını bildirdi.

Kaynaklar, El-Halil’in kuzeybatısındaki Beyt Ula beldesi sakinlerinden olan gencin işgal güçlerinin açtığı ateşle ağır yaralandığını ve ilk yardım ekiplerinin yaralı gence müdahalesinin işgal güçleri tarafından engellendiğini ifade etti.

Kaynaklar ayrıca Filistinli gencin şehit olmasını bekleyen işgal güçlerinin daha sonra gencin cesedini Filistin Kızılayı ekiplerine teslim ettiğini söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Muhammed Adil Muhammed Es-Serrahin’in kullandığı otomobilin peşine düştüğünü, araçta bir başka gencin daha bulunduğunu, El-Arrub Kampı girişindeki gözetleme kulesinde görevli işgal askerlerinin araca yoğun bir şekilde ateş açtığını belirtti.

Es-Serrahin’in açılan ateşle ağır yaralandığını ve daha sonra şehit olduğunu bildiren görgü tanıkları, işgal güçlerinin kimliği ve sağlık durumu hakkında henüz bilgi alınamayan diğer genci de gözaltına aldığını kaydetti.

İşgal güçleri, Aksa Tufanı Operasyonu’nun başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne bomba yağdırırken Batı Şeria’da da onlarca Filistinliyi şehit etti.