İşgalci İsrail Donanması, Filistinli 2 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Zirai Çalışma Komitelerine bağlı İşgal Güçlerinin Balıkçılara Yönelik İhlallerini Belgelendirme Komitesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal donanmasına ait hücumbotların bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzey sahilleri açıklarında Filistinlilere ait bir balıkçı teknesini kuşattığını ve tekneye ateş açtığını bildirdi.

GÖZAT  FAS HALKI: İsrail İle Normalleşmeye HAYIR!

İşgal güçlerinin balıkçı teknesini götürdükleri, teknenin nereye çekildiğinin henüz öğrenilemediği, teknede bulunan Ebu Reyyale ailesinden iki balıkçının işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin el koyduğu teknenin Adnan Ebu Reyyale’ye ait olduğu, gözaltına alınan balıkçıların da oğulları Şaban (33) ve Muhammed (20) olduğu belirtildi.

GÖZAT  Hamas: Gazze SADECE ALLAH'A BOYUN EĞER

İşgal güçleri, 26 Ağustos 2014’te Filistinli gruplarla işgal hükümeti arasında Mısır’ın gözetiminde imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli olarak ihlal ediyor. Denizde Filistinli balıkçıları taciz eden işgal güçleri karada da sınır bölgelerindeki tarım arazilerine ve evlere ateş açıyor.

İşgal güçleri geçen yıl Filistinli 125 balıkçıyı gözaltına aldı. Balıkçılardan üçü yaralandıktan sonra gözaltına alınırken işgal güçleri gözaltına alınan balıkçıların çoğunu daha sonra serbest bıraktı.