İSRAİL De DAEŞ De Aynı Zihniyete Sahip!

Amerikan Columbia Üniversitesi İran asıllı Profesörü Hamid Dabashi Facebook’ta, İsrail ile DAEŞ arasındaki tek farkın, Siyonist köşe yazarlarının Yahudi devletinin “terörist saldırılarını” savunması olduğunu yazdı.

Üniversitenin Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika Çalışmaları bölümünde görevli olan Dabashi, geçtiğimiz hafta İsrail yanlısı öğrencileri kızdıran bir yazıyı kaleme aldı.

İsrail De DAEŞ De İşgalci

Dabashi, “Cihatçı grubun ‘katil haydutları’, Suriye’nin bazı bölgelerini fethetti ve ‘halifelik’ ilan etti. Bu arada onların İsrailli mevkidaşları da, Suriye’nin bazı bölgelerini (Golan Tepeleri) ele geçirdi ve Siyonist yerleşimci kolonisinin bir parçası ilan etti.Tek fark: DAEŞ’in, terörist kıyafetleri yayınlayan New York Times’ta ki temiz giyimli Siyonist köşe yazarları gibi müttefikleri yok” dedi.

En Zengin ve En Güçlü Siyonist: Prens Selman!

Bu arada İranlı Profesör Hamid Dabashi, İsrail karşıtı söylemleri nedeniyle işgal devletini savunanların hedefi haline gelmişti. Dabashi’ye göre tüm Yahudiler Siyonist, tüm Siyonistler de Yahudi değildir. Hatta Dabashi, tüm inançlardan Siyonistlerin çıkabileceğini savunarak, “Günümüzün en zengin ve güçlü Siyonist’i Muhammed bin Selman’dır” demişti.

İranlı Profesör Dabashi, ülkesiyle yapılan nükleer anlaşmaya karşı çıkan 3 grup olan Siyonistler, Suudiler ve ABD Neoconlarını; ‘aptal’ ve ‘cahil’ olarak nitelemişti.