İŞGAL Güçlerinden BATI YAKA’da Baskın ve Tutuklamalar

Tutuklananlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin ve bıçaklama eylemi yapmaya kalkıştığı iddia edilen bir genç kızın da yer aldığı haber verildi. Baskınlar bazı yerlerde çatışmalara da neden oldu.

Batı Yaka’nın Tulkerem şehrinde bugün sabahın erken saatlerinde işgal güçlerinin baskın düzenlemeleri üzerine şiddetli çatışmalar meydana geldi. Burada Hamas’ın ileri gelenlerinden bir kişinin ve bir aktivistin tutuklandığı belirtildi.

GÖZAT  HAMAS Milletvekilinden FİLİSTİN Halkına BİRLİK Çağrısı

İşgalci askerler Tulkerem’in Hanun kavşağına gelerek oradan etrafa yayıldılar. Gençler askerlere taş attı. Bunun üzerine işgalcilerle gençler arasında çatışmalar çıktı. Askerler ses ve gaz bombaları ve ateşli silahlar kullandı.

İşgalci askerler burada Tulkerem mülteci kampına girerek Hamas yöneticilerinden Adnan El-Husari’nin evine baskın düzenledi, aramalar yaptı sonra da kendisini tutuklayarak bilinmeyen bir yere götürdüler.

GÖZAT  İSRAİL Ablukası GAZZE Çocuklarını ZEHİRLİYOR

İşgalcilerin burada Fadi El-Umeri’yi de tutukladıkları ve ailesine de çirkin şekilde hakaret ettikleri ifade edildi. Her ikisinin de daha önce yıllarca işgal zindanlarında kaldığı belirtildi.

İşgalci askerlerin Ramallah’taki Celzun mülteci kampına baskın düzenlemeleri üzerine de gençlerle aralarında çatışmalar çıktı ve burada Muhammed Şehvan isimli genci tutukladılar.

GÖZAT  Bahr: Şehitlerimiz ZAFERİN HARİTASINI Çiziyor

Quds Press’in verdiği habere göre işgalciler Kudüs’te de Mescidi Aksa’nın güneyindeki Silvan mahallesinde bir eve baskın düzenleyerek Muaz ve Mansur Eş-Şeyuhi kardeşleri gözaltına aldılar.

İşgal ordusu adına yapılan açıklamada da düzenlenen baskınlarda aranan altı kişinin gözaltına alındığı bunlardan birinin El-Halil’deki Hz. İbrahim Camisi yakınında bıçaklı eyleme hazırlanan bir genç kız olduğu iddia edildi.