İSRAİL’den Batı Şeria’da 22 FİLİSTİNLİYE Gözaltı!

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek aralarında çocukların da olduğu 22 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentinde üç kişiyi, Beyt Ummer beldesinden bir genci, Dura’da bir kişiyi ve Ramallah’ın kuzeybatısındaki Beyt Rima beldesinde de üç genci gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçleri ayrıca El-Hıdır beldesinde üç genci ve Beytlahim kent merkezindeki Es-Saff Caddesi’nde eski esir İbrahim Hani Suman’ı gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 14 yaşındaki İbrahim Hasan İsa ve yine 14 yaşındaki Kerim Muhammed Da’dua ile 18 yaşındaki eski esir Ahmed Ali İsa’yı El-Hıdır beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını belirtti.

Yerel kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Nablus kentinin güneyindeki El-Leben Eş-Şarkiyye köyünden iki kişiyi gözaltına aldığını ifade etti.

Cenin’de ise işgal güçlerinin evlere düzenlediği baskınlar El-Muhayyem El-Cedid bölgesinde yoğunlaştı.

İşgal güçlerinin Vadi Azin bölgesinde ve Doğu Mahallesi’nde konuşlandığı, Cenin Kampı’ndan Mahmud Es-Saadi’yi ve Cenin kentinden de Ahmed Bişr ve Abdullah Said Ğabariye’yi gözaltına aldığı öğrenildi.