Abbas’ın Polisi Filistinli Öğrencilere Saldırdı

Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri, üniversite kampüsü içinde, üniversite yönetimiyle organize bir biçimde siyasi amaçlı tutuklamalar yapılmasını protesto amacıyla Nablus’taki Necah Üniversitesi’nde dayanışma eylemi düzenleyen öğrencilere saldırdı ve onları dağıttı. 

Üniversitedeki İslami Kitle mensubu öğrenciler yaptıkları açıklamada dayanışma eylemi içindeki öğrencilerin Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik ve istihbarat organları tarafından yakın takibe alındıklarına dikkat çekildi. 

Abbas’ın polislerinin gece öğrencilerden Ubeyde Yamin’i tutuklamak için evine baskın düzenledikleri ancak kendisini bulamayınca kardeşini rehin aldıkları ayrıca kendisini teslim olmaya zorlamak amacıyla arabasına el koydukları bildirildi. 

Bu arada üniversitedeki İslami Kitle’nin temsilcisi Cafer El-Akra’ bir arkadaşlarının güvenlik güçlerine teslim edilmesinden üniversite yönetimini sorumlu tuttu. 

İslami Kitle, Abbas’ın güvenlik elemanlarının üniversite kampüsü içinde özellikle İslami kesime mensup öğrencileri gözaltına almak amacıyla baskınlar düzenlemesine tepki gösterirken daha önce tutuklanmış olan öğrencilerin de tümünün serbest bırakılmasını istedi.