İSRAİL’de, ARAP Halkının Çalıntı ESERLERİNİ Sergisi

Korsan rejim İsrail başta Filistin, Suriye ve Irak olmak üzere Arap ülkelerinden çaldığı tarihî eserleri kaybolan tarihi eserler adı altında sergiledi.

Korsan İsrail belediyesi Arap ülkelerinden çaldıkları tarihi eserleri “Kutsal kitap toprakları” başlığı altında bir müzede sergileyerek çakma ve uydurma bir rejim olan bu rejime kimlik kazandırmaya çalışıyor, ancak bu hareketi başka ülkelerin tepkisini çektiği anlaşılıyor.

Söz konusu ülkeler İsrail işgal güçlerinin Filistin topraklarında kazı çalışma yapması ve tarihî eserleri çıkarması uluslararası yasalara ve Cenevre konvansiyonlarına aykırı olduğunu belirterek şiddetle kınadı.

Siyonist rejimi fırsatçı ve çıkarçı insanları yüklü paralarla satın alarak Filistin’in tarihî kimliğini yok etmeye ve bu toprakları kendi adına mal etmeye ve çakma tarih oluşturmaya çalışıyor.

Bundan önce de Fas halkı kendilerine ait olan bir cilt nadide Kur’an’ı Kerim’i siyonist rejim kütüphanesinin sitesinde gördüklerinde öfkelenerek bu durumu tepki göstermişti. Söz konusu Kur’an’ı Kerim nushası altın suyu ile Beni Merin Ebulhasan döneminde yazılmıştı.

Siyonist rejim Fas’tan çaldığı bu eserden başka bir çok el yazması eseri de açtığı sergide sergiliyor. İsrail bu eserleri 1948 yılında Filistin, Fas ve başka Arap ülkelerinden çaldı.