İSRAİL, 22 Yıllık HAPİS Cezası Biten ESİRİ Bırakmadı!

İşgal yönetiminin 22 yıllık mahkumiyet süresini tamamlayan Filistinli esirin serbest bırakılmasına izin vermediği belirtildi.

Filistinli esir Iyad Ebu Haşim’in ailesinin Beyt Hanun “Erez” Kapısı önünde gece geç saatlere kadar beklediği ve 43 yaşındaki Filistinli esirin dün serbest bırakılması gerektiği kaydedildi.

Esirin yakınlarından Atıf Ebu Haşim konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Pazartesi günü işgal rejimi cezaevleri idaresinden Salı günü serbest bırakılacağına dair karar tebliğ edilen amcasının oğlu Iyad’ı karşılamak için Beyt Hanun “Erez” Kapısı’na gittiğini fakat Filistinli esirin serbest bırakılmadığını ifade etti.

Saatlerce bekledikten sonra Filistin irtibat ofisine gittiklerini belirten Ebu Haşim, irtibat ofisinin Iyad’ın serbest bırakılacağına dair bilgisi olmadığını öğrendiklerini ve Gazze’ye geri döndüklerini söyledi.

Bu arada, Iyad Ebu Haşim’in Katar’da ikamet ettiği ve 1996 yılında Gazze’ye El-Ezher Üniversitesi’nde okumak için geldiği kaydedildi.

Filistinli esirin Gazze’de bir yıl kaldıktan sonra Rafah Kapısı’ndan çıkış yaparken işgal güçlerince gözaltına alındığı ve 22 yıl hapse mahkum edildiği bildirildi.