İSLAMİ CİHAD: Kudüs İçin ALİMLER Harekete Geçmeli

Filistin İslami Cihad Hareketi, ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı Amerikan elçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Gazze’de düzenlenen basın toplantısında hareketin sözcüsü Davud eş-Şihab, hareketin üst düzey yöneticisi Nafiz Azzam ve Gazze sorumlusu Halid el Bataş söz alarak birer konuşma yaptılar.

Sözcü Davud Şihab, Filistinli grupların çatı kuruluşu olan Filistin Kurtuluş Örgütü’nün İsrail’in tanıyan kararını geri almaya çağırarak İsrail işgal yönetimiyle yapılan barış görüşmelerinden de çekilme çağırısında bulundu.

Sözcü Şihab, bütün Filistinlilerin katılacağı ve destek vereceği bir intifada çağrısı yaparak Amerika’nın yüzyıllık anlaşma olarak nitelediği Filistin davasına yönelik komplolara karşı durmasını sağlayacak bir strateji geliştirilmesini istedi. Arap ülkelerinin İsrail işgal yönetimiyle olan gizli ya da açık ilişkilerini kesmesini isteyen Şihab, bu şartlardaki en gerçekçi alternatifin silahlı mücadele olduğunu kaydetti.

Hareketin yöneticilerinden Nafiz Azzam ise, “Yaşananlar bölge açısından tarihi bir gelişmedir, Kudüs meselesi sıradan bir mesele olmadığı için bu konudaki tutum da sıradan bir tutum olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Arap ve İslam ülkeleri sokaklarında Amerikan kararına karşı çıkmak için gösteriler düzenlenmesi gerektiğini belirten Bataş, ulemanın da aktif görev alma zamanının geldiği belirtti.

İslami Cihad Hareketinin Gazze sorumlusu Halit el Bataş ise Oslo sürecinin vefatının ilan edilmesi gerektiğini belirterek görüşmelerin başarısız olduğunun artık kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bataş, Filistin İslami Cihad hareketinin Filistin’in tamamında intifadayı ateşlemeyeceğini belirterek önceliğin İsrail ile ilişkileri kesmek ve ABD’ye karşı siyasi mücadele vermek olduğunu ifade etti.