İslami Cihad: İRAN Asla FİLİSTİN’den Gafil Olmadı!

Filistin İslami Cihad Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, İran İslam İnkılabı’nın 40.yılında İstanbul’da düzenlenen sempozyumda konuştu.

Filistin İslami Cihad Hareketi Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif konuşmasında şunları söyledi:

Modern zamanlarda gerçekleşmiş en önemli devrim İran İslam Devrimi’dir. Bolşevik Devrimi’nden, Fransız Devrimi’nden bile daha önemli bir devrimdir.

İran Devrimini Önemli Kılan Şey: İSLAM!

Ortadoğu’da böyle bir devrim olması çok önemlidir. Ancak bu devrimi önemli kılan şey İslam’dır.

Ümmet kimliğini ararken İmam Humeyni bu devrim ile ümmete kimliğini kazandırdı.

İran Devrimiyle Filistin’de Direniş İvme Kazandı

Filistin halkı açısından bakarsak İslam devrimi Filistin davasına yeni bir çıkış yeni bir ivme kazandırdı.

Devrimden sonra Filistin’de yeni İslami hareketler oluştu. Birinci İntifada başladı. Birinci intifadanın dünyada çok etkisi oldu.

İran devrimi Amerika’ya rağmen başarılı olan bir devrimdir. Amerika İslam devrimini engellemede başarılı olamadı.

İran Devrimine Karşı Her Şey Denendi

İran devrimini engellemek için çok mücadele ettiler. Irak eli ile savaş açtılar. Ekonomik ambargo uyguladılar ancak yinede devrimin başarısını engelleyemediler.

Bu başaranının sebebi İslam’dır. Allah “Siz Allah’a yardım ederseniz Allah’ta size yardım eder”buyurur.

İslam Devrimi düşman olarak Amerika ve İsrail’i ortaya koydu.

İmam Humeyni halkçı bir önderdi. O Tahran’a geldiğinde milyonlar karşıladı. İşte bu halk desteği İslam Devrimi’nin meşruiyet kaynaklarından bir diğeri idi.

Modern Zamanda İslami Yönetim Nasıl Olur?

Hepimizin İslam Devrimi’ne destek olmamız gerekiyor. Modern zamanlarda İslami yönetim nasıl olur, bu yükü İran İslam Cumhuriyeti almıştır ve göstermeye çalışmaktadır.

İslam Devrimi başarılı olmuştur. Ancak devrimlerde önemli olan başarıyı devam ettire bilmektir. İran İslam Devrimi 40 yıldır ilkeleri üzerinde yürüyerek başarısını sürdürmektedir.

İran İslam Devrimi, İlkelerin Devrimidir

İran İslam Devrimi ilkeler devrimidir. Bu ilkeler İslami ilkelerdir. Adalettir özgürlüktür vahdettir.  Ayetullah Seyyid Ali Hamaney önderliğinde bu ilkeler korunmaktadır.

İran İslam devriminin önemli ilkelerinden biride Filistin davasıdır. İslam devrimi olduğundan bu yana Filistin davasına sahip çıkmaktadır.

İran Hiçbir Zaman Filistin’den Gafil Olmadı

İran İslam devrimi Filistin konusunda hiçbir zaman hassasiyetini kaybetmedi. Arap baharı olaylarını kimileri devrim olarak nitelendirdi ancak onlar bir devrim olarak gerçekleşmedi.

İslam devrimimin başarısını engellemek için uluslararası güçler birçok oyun ortaya koydular. Irak’ın işgali, Afganistan olayları hepsi İslam devrimini boğmak için yapıldı.

Suriye olayları İran İslam devriminin direniş ekseni ile ilişkisini kesmek için çıkartıldı. Ancak Allah yardım etti ve bu planlar başarılı olamadı.

Arap Rejimlerinin Vefasızlığı – İhaneti!

İran Filistin davasını desteklerken bölge Arap ülkelerinin Filistin davasına duyarsızlıklarına şahit oluyoruz.

Körfez ülkeleri İşgalci İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye başladılar.
Diğer yandan Lübnan’dan Hizbullah, Gazze’de ise direniş hareketleri filizlendi.

Filistin’in Zaferinde, İran Önemli Bir Rol Üstlenecek

Şuan İran ekonomik bir ambargoyla karşı karşıya İslam Devrimi bu ambargoyu aşabilirse önümüzdeki dönemde uluslararası bir güç haline gelecektir.

Biz Filistin direnişçileri olarak Filistin davasında zafere ulaşacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Bu konuda ilahi müjdeler var. Bu zaferde İran’ın önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz.