İslami Cihad: Filistin, İslami Bir Dava ve Duruştur!

Filistin el-Yevm televizyonuna konuşan Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Muhammed Şellah, işgal altındaki Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı savunan murabıtları selamladı.

Şellah, dün olumlu sonuçlar alındığına ve işgal devletinin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan dersler çıkardığına dikkat çekerek, işgalci yapıya ve  içindeki farklı siyasi gruplara mesajlar gönderildiğini ifade etti.

“Bugünkü hedefimiz, Batı Şeria’daki ve işgal altında yaşayan iç kesimlerdeki Filistinlileri işgale karşı uyandırmaktır” diyen Şellah, direniş güçlerinin gelişmeleri yakından izlediğini, herhangi bir savaşa girme kararını sağduyu ve bilgelikle aldığını vurgulayarak, artık direniş gücünün işgal devletine şartlar dayattığını söyledi.

Filistin resmi yönetiminin konuyla ilgili tutumuna da değinen Şellah, “Filistin yönetimi Mescid-i Aksa için şimdi kızmazsa ne zaman kızacak?” diye sordu.

Şellah, “Biz, Arapları, Müslümanları ve bu manzarayı görmeyen, Mescidi Aksa’da olup bitenlerden habersiz yönetimi suçluyoruz” ifadelerini kullandı. Filistin davası ve Kudüs’ün yanında yer alacak olanın tarih tarafından ölümsüzleştirileceğini vurgulayan Şellah, toplumların esaret sayfalarının kapanmasını ve kana bulanmış Filistin hikayesinin sona ermesini temenni ettiğini dile getirdi.

Sözlerinin devamında Filistin resmi yönetimine değinen Şellah, Ramallah yönetiminin uluslararası toplantılardan medet umarak çok zaman kaybettiğini ve Filistin halkının tek temsilcisinin direniş ve dökülen kan olduğunu belirtti.

Şellah ayrıca Filistin halkının sevgisini hala kalplerinde yaşayan Arap halklarını selamlayarak, işgalcilerin planlarının özellikle işgal altındaki 48 topraklarındaki garantilerinin bir bir suya düştüğünü dile getirdi.

İran ve Hizbullah, Daima Filistin’in Yanında

Şellah, işgal rejiminin Filistin toprağının tamamını işgal etmek istediğini kaydederek, buna delil olarak en büyük kanıtın verilen yüzde 78’lik tavizle yetinmemesini gösterdi.

Filistin halkının başına gelen en büyük felaket olan Oslo Anlaşması’nı tanımadıklarını söyleyen Şellah, “Bu ve bunun gibi Filistin haklarından vazgeçen tüm anlaşmalardan beriyiz” ifadelerini kullandı.

Şellah sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Filistin davası İslami bir duruştur, bayrağımız ise nesilden nesile devredilecek Kelime-i Tevhid’dir. Kudüs’ü Allah ve halkımız himaye edecektir. Yenilmeyeceğiz! Çünkü yanımızda İran ve Hizbullah var; bölgede dostlarımız var. El-Kassam ve Kudüs Tugayları var.”