İşkence Yaygınlaştı – İhlaller Arttı

Batı Yaka’daki cezaevi ve güvenlik merkezlerinde işkencenin ve kötü muamelenin yaygınlaştığını belirten Konsey, ihlalleri gerçekleştirenlerden hukuk yoluyla hesap sorulmamasının felakete yol açabileceği uyarısında bulundu.

13 bağımsız insan hakları örgütünü bünyesinde barındıran Konsey, özellikle Eriha Cezaevi’ndeki ortak güvenlik komitesinin çok çeşitli işkenceler yaptığını bildirdi.

GÖZAT  Kassam Tugayları: En Büyük İhlal, İSRAİL'İN VARLIĞIDIR!

Hukuka aykırı siyasi gözaltıların ve ifade özgürlüğü ihlallerinin devam ettiğine işaret eden Konsey, güvenlik birimlerinin gözaltında tutulanlar hakkında mahkemelerin verdiği serbest bırakma kararlarına uymadığını ifade etti.

Konsey, yürütmenin ve güvenlik birimlerinin kamu yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıma müdahale ettiğini, ihlallerin 2017’nin başından bu yana ciddi şekilde artış gösterdiğini belirtti.

GÖZAT  Filistinli Öğrencilere, İsrail İçin HAK İHLALİ BELGELEME EĞİTİMİ

Ramallah’taki protesto gösterisine güvenlik güçlerinin şiddet kullanarak müdahalesi sırasında 16 kişinin yaralandığını kaydeden Konsey, yaralılar arasında Şehit Basil El-A’rac’ın babasının, Şeyh Hıdır Adnan’ın, gazeteci Hafız Ebu Surra, gazeteci Ahmed Milham ve Avukat Ferid El-Etraş’ın da olduğunu bildirdi.

Konsey, gösteriye müdahale sırasında gazeteci Cihad Berakat’ın darp edildiğini ve kamerasının kırıldığını ifade etti.