IŞİD ve İsrail’den Suriye’de Eş Zamanlı Saldırı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, IŞİD ve Siyonist rejimin saldırılarının, iki tarafın Suriye halkına karşı işledikleri suçlarda
koordineli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail rejiminin geçtiğimiz günkü saldırılarına yanıt olarak, saldırıların Şam çevresindeki yerleşim bölgelerinde gerçekleştiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, “Şam’a yönelik Siyonist saldırılar, terör örgütü IŞİD’in işlediği suçlardan sadece saatler sonra gerçekleşti.  Bu ise iki tarafı arasındaki kesin ve doğrudan koordinasyonun gerçekliğini gösterir.” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada, “Siyonist rejim ve IŞİD’in vahşi suçlarını örtbas etmek için uluslararası olayları kullanması, yalanın doğru görünmesini sağlamayacaktır.” denildi.

Şam, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “IŞİD’in ve Siyonist rejimin bu eylemi, dünyayı bu iki tarafın suçları karşısında yanıltamayacaktır. Bir bakıma ortak amaçlarını ilerletmeye çalışıyorlar.”

Suriye Dışişleri Bakanlığı, bu suçlardan BM ve Güvenlik Konseyi’nin sorumlu olduğunu ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bu ciddi tehditleri çifte standarttan uzak bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

Suriye haber kaynakları, dün sabah Siyonist rejimin Beyrut’un güneyinden Şam’ın çevresindeki bazı bölgelere füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Saldırı saat 05.00 sıralarında gerçekleşti.

Suriye hava savunması, ateşlenen füzelere karşılık verse de güvenlik kaynaklarına göre iki Suriye vatandaşı şehit oldu ve maddi hasar oluştu.