İşgalciler İş Yeri KAMERALARINA El Koydu

Görgü şahitleri, işgal güçlerinin bu sabah El-Mezleh El-Belderi bölgesiyle, Kudüs ve Rucib caddelerindeki iş yerlerinin kameralarını kontrol ettiğini belirtti.

İki gün önce Havara askeri kontrol noktasında işgal askerlerine yapılan silahlı saldırının ardından işgal güçleri dün de Kudüs ve Kefer Kalil caddelerindeki kameralara el koyup görüntülerini almıştı.

Diğer taraftan işgal güçlerine ait askeri devriye araçları da Nablus’ın Eski Belde semtine baskın düzenleyip Danimarka Parkı ve Batı Mezarlığında arama yaptı. Askerlerin mezarlıkta ve Faysal Caddesinde yaya olarak gezdikleri görüldü.

Görgü şahitleri işgal askerlerinin bölgede arama tarama yaparken bir insansız hava aracının da havada tur attığını ifade etti.

İşgal rejiminin iki gün önce Havara askeri kontrol noktasından hızlı geçen bir araçtan askerlere ateş açıldığını ve saldırganların Nablus yönüne doğru kaçtıklarını duyurmasından sonra işgal güçleri eylemcileri tutuklamak amacıyla iki gündür Nablus’un farklı noktalarına baskın düzenliyor, evlere ve işyerlerine girip aramalar yapıyor ve kameralara el koyuyor.