İşgalci İsrail’den 161 FİLİSTİNLİYE YASAK

Geçtiğimiz ay boyunca, İsrail işgal güçleri, 161 Filistinliyi, Ürdün üzerinden Batı Şeria ile dış dünyayı birbirine bağlayan tek erişim noktası olan “Al Karama” geçişinden işgal altındaki topraklar dışına çıkmaktan alıkoydu.

Ramallah’daki Filistin polisi bugün yaptığı açıklamada, geçen ay 161 kişinin Filistin vatandaşını yoldan geri getirdiğini ve bunun “güvenlik nedenleriyle” yapıldığını söyledi.

GÖZAT  İşgalci İsrail, Raid Salah'ın Yasaklarını Uzattı

Rakamlar, bir önceki aya yasaklananların sayısına kıyasla geçen ay yasaklanan insan sayısının arttığını gösteriyor. Bir önceki ay da aynı sebeplerden dolayı 130 kişiye seyahat yasaklandı.

Yaklaşık 142.000 vatandaş ve ziyaretçiden 161 Filistinlinin Mart ayında Al-Karama üzerinden geçerken polis tarafından tutuklandığı belirtildi.

GÖZAT  Siyonist Zihniyet = Ezan Yasak, Şofar Serbest

Terösit İsrail, Batı Şeria ve Gazze’yi işgal etmesinin ardından Ürdün’e, “Kral Hüseyin Köprüsü” veya “Karama Geçişi” (Arap adına göre) ve Allenby Köprüsü (İsrail adı) olarak bilinen bir geçit kurdu.

Bir başka geçiş de, Şeyh Hüseyin Köprüsüne (Amman’ın 90 km kuzeyinde) ticari bir geçiş noktası olarak eklendi ve bu geçiş daha sonra İsrail ve yabancı turistler için ayrıca işgal altındaki topraklarda yaşan Filistinlilerin kimliğini belirlemek için ayrıldı.