İşgalci İsrail Mescid-i Aksa’ya Saldırdı – 30 Yaralı

Siyonist askerlerin Beytulmukaddes’in Bab’ul Amud kapısına düzenlediği baskında üç Filistinli genç tutuklandı, 30 Filistinli göz yaşartıcı bombalardan etkilenerek yaralandı.

Mübarek Ramazan ayının başlaması ile birlikte siyonist İsrail askerleri işgal altındaki Kudüs’ün Bab’ul Amud bölgesine konuşlandığı ve burada toplanan ve Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinli gençlerle çatıştığı ve onlara karşı ses ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi. Siyonist askerler Pazartesi günü de burada toplanan Filistinli gençlere karşı bayıltıcı el bombası kullandı.

Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada, siyonist rejim polisi Bab’ul Amud’da toplanan Filistinli gençleri dağıtmak için ses ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, olayda 30 Filistinli genç yaralandığı, bir kaçı da gözaltına alındığını belirtti.

Görgü tanıkları ayrıca siyonist askerler işgal altındaki Kudüs’ün Bab’ul Amud bölgesine konuşlandığını ve burada toplanan ve Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen ve İsrail aleyhtarı slogan atan Filistinli gençlerle çatıştığını kaydetti.

Siyonist askerler Pazar günü akşam saatlerinde de Filistinli gençlere saldırdı; saldırıda 19 Filistinli yaralandı, 10 kişi de gözaltına alındıı.

Bab’ul Amud bölgesi mübarek Ramazan ayının başından beri siyonist askerlerin Filistinli gençlerin bu bölgede toplanmasını önleme çabaları üzerine gergin anlara ve şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Filistinli gençler ise eski bir geleneğe göre mübarek Ramazan ayında Bab’ul Amud bölgesinde toplanıyor, ancak siyonist askerlerin Filistinli gençleri engelleme girişimleri çatışmalara yol açıyor.