İşgalci İsrail, Batı Şeria’da 2086 Konuta Daha İzin Verdi

İşgal rejiminin Kanal 2 televizyonu, işgal hükümeti İmar ve İskân Bakanı Yoav Galant’ın Başbakan Benyamin Netanyahu ve Savaş Bakanı Avigdor Lieberman ile koordineli bir şekilde hareket ederek yeni konut inşaatına izin verdiğini belirtti.

Daha önce 6 bin konutun inşaatına onay veren işgal hükümetinin, Trump’ın iktidara gelmesiyle Batı Yaka ve Kudüs’te yapılması için onayladığı konut sayısı 8 bini geçti.

Beyaz Saray: Yerleşim birimi inşaatları barışa engel değil

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü “İsrail’in işgal ettiği topraklar üzerinde yeni yaptığı konutlarla var olan yerleşkeleri genişletme faaliyetleri Filistinlilerle barış sürecine bir katkı sağlamayacaktır. Yerleşim birimlerinin barış çabalarına engel olmadığına inansak da yeni konutlar veya var olan yerleşkelerin genişletilmesi faaliyetleri barış yolunda bir fayda sağlamayacaktır” dedi.

Trump ve ekibinde yer alan bürokratlar seçim sürecinde yerleşim birimleri inşaatına karşı olmadıklarını defalarca ifade etmişti. Trump’ın iktidara gelmesini fırsat bilen işgal hükümeti de binlerce konutun yapılmasını ön gören kararları birbiri ardına imzaladı.