İŞGAL Güçleri İle FİLİSTİNLİ Gençler Arasında Çatışma

Batı Yaka’nın orta kesimindeki Ramallah vilayetinin çeşitli bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimini ve arazilerine el konulmasını protesto için yürüyüş düzenleyen Filistinlilere müdahale ettiği belirtildi.

Ramallah kentinin batısında yer alan ve el konulma tehlikesiyle karşı karşıya olan Cebelu’r-Riysan bölgesinde işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Ramallah’a bitişik Beytunya beldesine baskın düzenlediği ve Gassan Bessam Uveyısa isimli çocuğu gözaltına aldığı kaydedildi.

Ramallah’ın kuzeyindeki El-Muğayyir köyünde de onlarca Filistinli ve işgal güçleri arasında çatışma yaşandığı belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin söz konusu bölgede sık sık Filistinlilerin arazilerine saldırdığı ve ağaçlarını kestiği bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Uyunu’l-Haramiyye bölgesindeki Ayn Sinya kontrol noktasını kapattığı öğrenildi.

İşgal güçlerinin Ramallah kent merkezine de baskın düzenleyerek Başbakanlık ve Enformasyon Bakanlığı çevresinde konuşlandığı, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ise ortalıkta görünmediği ifade edildi.