İŞGAL Güçleri 10 FİLİSTİNLİYİ Gözaltına Aldı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün birçok bölgesine baskın düzenledi ve 10 kişiyi gözaltına aldı.

Kudüs kentinde işgal güçlerinin sekiz genci gözaltına aldığı ifade edildi.

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin şehit Ali Ebu Ğannam’ın kardeşi Muhammed Said Ebu Ğannam’ı, Muhammed Naci Ebu Cuma, Muhammed Ali Ebu Ğannam, Muhenned Huveys ve Yusuf Ebu Leben’i Cebel Ez-Zeytun Et-Tur Mahallesi’nde, Muhenned Kiyale’yi Şufat Mülteci Kampı’nda, Kerem Uveysat’ı Cebel El-Mükebbir Mahallesi’nde evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

Bu arada yerel kaynaklardan edinilenbilgiye göre, işgal güçleri 15 askeri araçla Cenin Kampı’na ve Cenin kentinin El-Cabiriyyat bölgesine baskın düzenledi.

Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve silah seslerinin işitildiği belirtildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin bir kişiyi evinde arama yaptıktan sonra gözaltına aldığını ve ardından En-Nasıra Caddesi’ne doğru çekilerek caddede barikat kurduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Cenin kentinin güneyindeki Zübde beldesinde de birçok eve baskın düzenlediği, arama yaptığı evlerde eşyalara zarar verdiği kaydedildi.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tulkerem kentinde de işgal güçlerinin birçok eve baskın düzenlediği ve evinde arama yaptığı Amid Allam Budeyr’i gözaltına aldığı öğrenildi.