SİYONİST Gazete: İRAN Ordusu, İSRAİL’den Üstün!

Siyonist gazetesi Jerusalem Post, bir internet sitesinin dünya askeri güçler sıralaması istatistiklerine değinerek, Siyornist İsrail ordusunun İran’ın çok gerisinde olduğunu ve İran’ın küresel sıralamadaki askeri kabiliyetini yükselttiğini kabul etti.

Jerusalem Post Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin askeri gücünün GlobalfairPower (GPF) internet sitesinde yer alan istatistiklere atıfta bulunarak, Korsan İsrail’in ana düşmanı olan İran ile küresel sıralamada karşılaştırıldığında ciddi bir şekilde geride kaldığını belirtti.

İnternet sitesine göre, İşgalci İsrail üç yıldır üst üste düşüş yaşayarak bu sıralamaya düşmüş ve 2015’te dünya sıralamasında 11. sırada yer alırken, üç yıl içinde 5 basamak geriye düştü. Bu arada İran, 2017’de dünya sıralamasında 20.iken, 2018’deki dünya sıralamasındaki yerini 13’üncü sıraya çıkarmayı başardı.  

Bu sıralamalar, ülkelerin geleneksel askeri yeteneklerinin yanı sıra, silahların menzili, mevcut kuvvetlerin sayısı, iç askeri sanayinin yetenekleri, doğal kaynaklar, coğrafi kapsam ve ekonomik güç gibi 55 kriterlerin dikkate alınmasıyla oluşturulmuştur.

Habere göre, İran’ın deniz gücü İsrail’in deniz gücünün çok ötesinde (İran’ın 398 deniz donanması karşısında İsrail’in 65 deniz aracı bulunuyor). İran’ın kıyı şeridinin toplam uzunluğu 2.440 km’ye ulaşırken, Siyonist rejimin sadece 273 km kıyı şeridi bulunuyor.

Hazırlanan rapora göre, 20 milyar doları aşan bir askeri bütçeyle, İsrail rejiminin maksimum 615.000 askeri personeli varken, İran sadece 6.3 milyar dolar savunma bütçesine sahip olmasına rağmen, yaklaşık 934.000 askeri bulunuyor.