Iraklı 20 Aşiret, Filistin’in Kurtuluşu İçin Çalışacağına Söz Verdi

Iraklı 20 aşiret, Filistin işgalden kurtulup özgürlüğüne kavuşana kadar Filistin halkına destek olmaya devam edeceklerini taahhüt etti.

Aşiret liderleri, başkent Bağdat’taki Filistin Büyükelçiliği’ni ziyaretleri ve Filistin Büyükelçisi Ahmed Akıl ile gerçekleştirdikleri görüşme sırasında taahhüt belgesini imzaladı.

Aşiret liderleri, Iraklı aşiretlerin Filistin davasına sadık kalacaklarını, Filistin’in hakkını koruyacaklarını ve işgalden kurtulması için çalışacaklarını söyledi.

Irak, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan Arap ülkelerinin başında yer alıyor.

Irak Parlamentosu, 26 Eylül’de yapılan oturumda Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini suç kabul eden yasayı oy birliğiyle kabul etti.

Irak Parlamentosu’nun kabul ettiği yasa, işgal rejimiyle diyalogu ve siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel işbirliğini yasaklıyor ve işgal rejimiyle ilişki kuran kurumlara ve fertlere idama varan çeşitli cezalar öngörüyor.

Irak ve İsrail arasında halihazırda herhangi bir ilişki bulunmazken, Irak hükümeti ve Iraklı siyasi grupların büyük çoğunluğu işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirmesi düşüncesine karşı çıkıyor.