IRAK: Filistin Meselesindeki Duruşumuz Net

Pakistan İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Irak Dışişleri Bakanı, Bağdat’ın çeşitli konulardaki durumunu özetledi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, dünya ülkeleriyle dostane ilişkiler kurma çabalarına vurgu yaparken, bu ülkenin bölgesel anlaşmazlıkları azaltma girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Fuad Hüseyin, yaptığı açıklamada Irak’ın Filistin meselesindeki duruşunun sabit ve değişmez olduğunu vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanlarının Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlediği toplantıda, Irak’ın IŞİD terörüne karşı kazandığı zaferin Irak’ta var olan demokrasiyi gözler önüne serdiğini belirtti.

Fuad Hüseyin, “Bu tarihi zaferden sonra Irak ve dünya daha güvenli hale geldi. Herkes her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için çalışmalıdır.” dedi.

Fuad Hüseyin, Irak hükümetinin IŞİD’den kurtarılan şehirlerin yeniden inşasını ve mültecilerin geri dönüşünü birinci öncelik haline getirdiğini vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanı, Irak hükümetinin dünya ülkeleriyle dostane ve dengeli ilişkiler kurmak için çalıştığını ve İİT üyesi ülkeler arasındaki farklılıkları azaltmak ve sorunları çözmek için birçok girişimde bulunduğunu da sözlerine ekledi.