HİZBULLAH: Filistin Direnişi, Meşru Müdafaa Hakkını Kullanıyor

Lübnan’daki İslami direniş liderliğinden yapılan açıklamada, “Bu muzaffer operasyon, işgalin devam eden suçlarına; kutsallara, şeref ve haysiyete yönelik devam eden saldırılarına karşı kararlı bir yanıttır.” denildi.

Lübnan Hizbullahı, Filistin’deki önemli gelişmeleri yakından takip ettiğini ve sahayı büyük bir ilgiyle izlediğini açıkladı.

Yurt içi ve yurt dışındaki Filistin direnişinin liderleriyle doğrudan temas halinde olduğunu belirten Lübnan Hizbullahı, operasyonların gidişatının sürekli bir değerlendirmesinin yürütüldüğünü, işgal hükümetinin, Filistin direnişinin sahada gösterdiği mücadeleden önemli dersler çıkarması gerektiğini ifade etti.

Filistin halkını, kahraman mücahitleri, özellikle de El Kassam Tugayları ve İslami Direniş Hareketi Hamas’ı tebrik eden Lübnan Hizbullahı, savaşın sonunda büyük ölçekli kazanımlar elde edilmesi temennisinde bulundu.

Lübnan Hizbullahı “Bu muzaffer operasyon, işgalin devam eden suçlarına ve kutsallara, şeref ve haysiyete yönelik devam eden saldırılara karşı kararlı bir yanıttır. Filistin halkının iradesinin ve direniş silahının, bu mücadeleye karşı tek seçenek olduğunun yeni bir teyididir” dedi.

İşgale karşı bu operasyonun; Arap, İslam dünyası ve tüm uluslararası topluma, özellikle de düşmanla normalleşme arayışında olanlara bir mesaj olduğunu vurguladı.

Arap milletine, İslam ümmetine ve dünyanın özgür halklarına çağrıda bulunan Hizbullah, Filistin halkı ve direnişin desteklenmesi gerektiğini belirtti.