İngiltere’de İsrail’i Boykotu Yasaklayan Yasaya Tepki

İngiltere’de faaliyet yürüten 46 sivil toplum kuruluşu, İngiltere vatandaşlarının, İsrail’i veya ırkçı ayrım suçları işleyen herhangi bir yönetimi boykot haklarının korunmasını istedi. 

STK’lar bu konuyla ilgili taleplerini İsrail’i boykot hareketinin engellenmesi için sunulan yasa tasarısına karşı yaptıkları açıklamada dile getirdiler. 

Açıklamada böyle bir yasanın, toplumsal adalet ve iklimin korunması konusunda İngiltere’de veya dünya genelinde düzenlenecek kampanyalara destek verilmesinin önünü keseceğine işaret edildi. 

Açıklamaya imza atanlar aralarında değişik alanlarda çalışma yürüten hükümet dışı kurumun, sendikanın ve derneğin bulunduğu bir STK’lar grubu olarak insan haklarını ihlal eden, işçi haklarına tecavüz eden, iklime zarar veren veya bunun dışında hukuka aykırı uygulamaları olan şirketlerin, kurumların ürünlerinin boykot edilmesi yönünde karar verilmesinin önünün kesilmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdiler. 

Siyonist işgal rejimine karşı boykot faaliyetlerinin organize edilmesinde merkezi İngiltere’de olan bazı sivil toplum kuruluşlarının önemli rolü olduğu biliniyor. Bu yüzden siyonizmle işbirliği içindeki birtakım lobiler bu ülkede İsrail’i boykot faaliyetlerinin yasayla engellenmesi için yoğun çalışma yürütüyor.