İngiliz Gazetesi: Mahmud Abbas Gizlice İsrail İle Görüşüyor

Fox yazdığı makalede, görüşmelerin Ortadoğu’da yeni bir barış umudunu doğurduğunu iddia etti.

Ortadoğu’da Yeni Bir Barış Umudu başlığıyla yazdığı makalede Fox, bu görüşmelerin Ortadoğu barış sürecinin en büyük adımı olduğunu belirtti.

GÖZAT  Sisi, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı İle Görüştü

Uluslararası Kraliyet Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğiyle Londra’daki İngiliz-İsrail Araştırma Merkezi (BICOM)’da yapılan görüşmelerin içeriğine ulaşan gazete, toplantıya akademisyenler, İsrail ve Filistin’den üst düzey siyasiler ile yakın tarihte İsrail’de emekli olan bazı şahsiyetlerin iştirak ettiğini belirterek, katılımcıların isimlerinin açıklanmasını istemediklerini yazdı. Gazete gizli görüşmelerin halen aktif bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

GÖZAT  Mahmud Abbas, Merkel İle Görüşecek

Gazete, görüşmelerin barış için nihai bir anlaşmaya götürmediğini, ancak son derece önemli ve yeni sonuçlar doğurduğunu yazdı.

Toplantıya iştirak edenlerin hepsinin iki devletli çözümü desteklediklerine dikkat çeken gazete, İsrail ile Batı Yaka’daki Filistin bölgeleri arasında konfederalizm seçeneğinin de tartışıldığını kaydetti.

GÖZAT  İngiliz Dışişleri Bakanı Abbas İle Görüştü

Gazeteye göre toplantıda ayrıca hiçbir tarafın büyük müttefiklere sırtını dayamamasının, bunun yerine Filistin ve İsraillilerin meselelerde ön tarafta olmaları gerektiğinin savunulduğunu ifade etti.

Siyonist işgal rejiminin Yahudi yerleşim birimi inşaatlarını durdurması ve eski Filistinli esirleri bırakmaktan vazgeçmesi yüzünden işgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasındaki görüşmeler Nisan 2014 tarihinde kesilmişti.

Gazetenin iddiası konusunda işgal rejimi ve Filistin Yönetimi herhangi bir açıklamada bulunmadı.