HİZBULLAH: Normalleşme Adımları, İsrail’i Kurtaramayacak

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’deki fedai eyleminin Siyonistlerin güvende olmadığını bir kez daha kanıtladığı bildirilirken, Hamas lideri İsmail Heniyye ise, “Tel Aviv operasyonu vatanın haritasını yeniden çizdi” dedi. 

Lübnan Hizbullahı, Tel Aviv’deki fedai eylemini cesur bir eylem olarak nitelendirerek, “Cesur Tel Aviv operasyonu, işgalci yerleşimciler ve askerler için Filistin topraklarının hiçbir yerinin güvenli olmadığını kanıtladı” açıklamasında bulundu.

Lübnan Hizbullahı tarafından, Tel Aviv’de dün gerçekleştirilen fedai eylemine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Filistin halkı ve kahraman mücahitleri, gaspçı rejimin kalbinde Siyonist düşmana güçlü bir darbe indirdi. Ona yenilgiyi ve aşağılanmayı tattırdı” denildi.

Dün akşam Tel Aviv’de 5 Siyonist yerleşimcinin öldürüldüğü eylemin tebrik edildiği açıklamada, “Cesur operasyon bugün, Filistin’in temiz topraklarının hiçbir yerinde işgalci yerleşimciler ve askerler için güvenli bir yer olmadığını kanıtladı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle sürdürüldü:

“Direniş operasyonlarının artması ve art arda gelmesi, direniş savaşçılarının birkaç gün içinde çatışma yöntemleri geliştirme ve üç özel operasyon gerçekleştirmedeki başarısı, Filistin halkımızın kendilerini savunmaya ve topraklarını kurtarmaya kararlı olduğunu teyit ediyor. Tüm hain toplantıların ve normalleşme zirvelerinin düşmana güvenlik sağlayamayacağını ve Filistin halkının kararını değiştirmeyeceğini gösteriyor. Onların arkasında, ırkçı rejimin yok oluşuna kadar cihadı ve direnişi sürdürecek dünyadaki tüm özgür insanlar var.”