HİZBULLAH: ARAP Halkları, İSRAİL’e Karşı Hazır Olmalı!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, 16 Şubat Cumartesi günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen şehadet konulu konferansa telekonferans yoluyla bağlanarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Nasrallah, ‘bölgedeki komplo projelerinin Amerikan hegemonyası, İsrail işgali ve geri kalan fasık rejimlerle’ ilişkili olduğunu söyledi.

Varşova Konferansı İran’a Karşıydı

Varşova Konferansı’nın hedefini, ‘Netanyahu’yu desteklemek, İran’ı kuşatmak ve direniş eksenini hedef almak’ olarak yorumlayan Nasrallah, “Bizi korkutmuyor. Çünkü önceki şey daha büyüktü ve bugünkü şartlarımız çok daha iyi. Cılız bir konferansla Filistin davasını ortadan kaldırma, İsrail’le normalleşme ve  Arap-İsrail ilişkilerini gizliden açığa çıkarmayı hedeflediler.” dedi.

Nasrallah, “Konferans bugün İran’ı hedef alıyor. Tehditlere ve yaptırımlara karşı yanıt, devrimin 40. yıl dönümü kutlamalarına on milyonlarca insanın katılımıydı.” ifadelerini kullandı.

İsrail’e Karşı Arap Halkları Hazır Olmalı

Hizbullah lideri, “Arap halkları, Filistin’i korumak için (İsrail’le) normalleşmeye karşı koyabilmek hazır olması gerekir. Varşova’da Hadi hükumetinin dışişleri bakanının Netanyahu’nun yanına oturması, Yemen savaşının arkasında Amerika ve İsrail’in olduğunu ortaya koymuştur. Yemen savaşı Suudi-BAE’nin uyguladığı İsrail-Amerikan savaşıdır.” dedi.

Bahreyn’deki rejimin bölgedeki Amerikan-İsrail terkibinden bir parça olduğunu söyleyen Nasrallah, “Normalleşmeyi sözlü olarak dahi olsa reddetmeyi ifade etmek Arap ve İslam halklarının üzerine vaciptir.” dedi.