HİZBULLAH: Gazze Direnişi İle Tam Koordinasyon İçindeyiz

Hizbullah Cumartesi günü, Filistin direnişinin savaşçıların İsrail yerleşimlerine sızdığı ve işgal altındaki toprakları binlerce roketle vurduğu büyük operasyonunu kahramanca olarak selamladı.

Hizbullah Medya İlişkileri’nden yapılan açıklamada, Filistin halkına ve direniş kahramanlarına “özellikle Hamas ve El Kassam Tugayları’ndaki sevgili kardeşlerimize, zafer ve ilahi yardımla taçlandırılan cesur ve geniş çaplı operasyon için” övgüde bulunuldu.

Al-Manar tarafından elde edilen açıklamada, “Bu muzaffer operasyon, İsrail’in suçlarına ve halkımızın kutsallarına ve onuruna yönelik sürekli saldırganlığına kesin bir misilleme ve İsrail işgali karşısında askeri direnişin tek seçenek olduğunun yeni bir kanıtıdır” denildi.

Açıklamada, operasyonun “Müslüman ve Arap ulusunun yanı sıra uluslararası topluma, özellikle de Siyonist varlıkla ilişkileri normalleştirmek için acele edenlere, Filistin davasının zafer ve kurtuluşa kadar canlı olduğuna dair bir mesaj” olduğu belirtildi.

Lübnan direniş hareketi, Müslüman ve Arap uluslarının halkını Filistin halkına ve “hem sözde hem de eylemde birleşmiş” Filistinli gruplara tam destek vermeye çağırdı.

Bu arada Hizbullah, “Lübnan’daki İslami Direniş liderliğinin Filistin’deki gelişmeleri yakından izlediğini ve savaş alanındaki olayları takip ettiğini” vurguladı.

Hizbullah, “İslami Direniş liderliği, Lübnan’daki ve yurtdışındaki Filistin direniş komutanlığıyla doğrudan temas halindedir” diyerek, olayların sürekli değerlendirmesini yaptıklarını vurguladı.

Bu bağlamda Hizbullah, Siyonist hükümeti “Filistin direnişinin savaş alanında çıkardığı dersleri okuması” konusunda uyardı.