HİZBULLAH: Direnişe Karşı Çıkmak, İsrail’e Boyun Eğmektir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Vekili Naim Ka, Direniş’e karşı çıkmanın İsrail’in taleplerine uymak anlamına geldiğini vurguladı. 

Naim Kasım “İmam Humeyni Dünya Kudüs Gününü belirleyerek  dünyada büyük bir dönüm noktası yarattı.” dedi. Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen siyasi bir konferansta Hizbullah yetkilisi “İsrail ile normalleşme büyük bir ihanettir. Direnişe karşı çıkmak veya karşı koymaya çalışmak, Siyonist İsrail’in taleplerine boyun eğmek ve zillete düşmek demektir” dedi.

Filistin’i savunmak için tam anlamıyla hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Naim Kasım, “Filistinlilerin aklında Kudüs’ün direnişi ve kurtuluşundan başka bir şey yoktur. Böyle bir millet mağlup edilemez” dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Vekili, “İran, Filistin meselesine verdiği destekle denklemi nasıl değiştirebildiğini ve Filistin’i özgürleştirme şansını nasıl artırdığını kanıtladı” dedi.

Naim Kasım “Filistin’in tam kurtuluşunun tek yolu direniştir ve tüm araçlar direnişin hizmetinde olmalıdır” dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Vekili şunları da söyledi: “İmam Humeyni , Dünya Kudüs Günü’nü ilan ederek Kudüs’ün dünya milletlerinin kalplerinde ve zihinlerinde kök salmasına sağlamıştır.”