Heniyye: Ezan Yasağı Başarısız Olacak

Gazze’nin kuzeyinde inşa edilen ibadete açılan El-Akluk Camii’nin açılışına katılan Heniyye, İslam ümmetiyle Filistin halkının işgalcinin kararına rağmen ezan okumaya devam edeceğini belirterek, işgalcinin Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme planlarını boşa çıkaran Kudüs’ün murabıtlarını selamladıklarını ifade etti.

GÖZAT  Hamas'tan Ezan Yasağına Sert Tepki

1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarındaki halkı da selamlayan Hamas lideri Heniyye, onların ezanı yasaklama kararının uygulanmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Heniyye yaptığı konuşmada “işgalcinin savaşlarda yerle bir ettiği camilerden bile ezanlar yükseliyor. Bu onların güzelliğini daha da artırıyor” dedi.

GÖZAT  Arap Milletvekili Ezan Yasağı Tasarısını MECLİSTE YIRTTI + VİDEO

İşgal hükümeti, işgal altındaki Kudüs ve 1948’de işgal edilmiş topraklarda ezanın hoparlörle okunmasını yasaklayan bir yasayı Knesset’ten geçirmesi Filistin ve İslam dünyasında tepkilere neden oldu.

İsrail Parlamentosu Knesset çarşamba günü Kudüs camilerinden hoparlörle ezanın yayınlanmasının yasaklanması yasasını genel olarak onayladı ki bu yasaya göre ezan sesinin saat gece 11’den sabah 00.07’ye kadar hoparlörle Kudüste yayınlanmasını yasakladı.