HAREMİ İBRAHİM, Müslümanlara Aittir!

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, Haremi İbrahimi’nin tamamen İslami bir cami olduğunu ve buranın malikiyetinin de yalnızca Müslümanlara ait olduğunu bildirdi.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, Pazartesi günü Haremi İbrahimi’de Müslümanların katledilmesinin 25. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Haremi İbrahimi’nin  siyonist İsrail ve fanatik Yahudiler tarafından hala saldırıya uğramasının esef ve kaygı verici olduğunu ve bunun uzun zamanda tehlikeli bir durum olduğunu bildirdi.

Filistin Vakıfları ve Dini İşler Bakanlığı, Haremi İbrahimi üzerine oynanan oyunlara dikkat çekerek buranın, siyonist rejim İsrail tarafından sulta altına alınmasına veya bu mekanın bölünmesine neden olacak gibi bir durumun asla kabul edilmeyeceğini ve tekrarlanmayacağını bildirdi.

Sözkonusu bakanlık, başta El-Halil halkı olmak üzere bütün Filistinlileri, Haremi İbrahimi’ye davet ederken, böylece bu camiyle ve mekanla ilgili kararlılıklarını göstermeye, haklarını aramaya ve de bu camide ibadetlerin kalıcılığı, dini, kültürel ve sosyal faaliyetlerin daimi olarak cemaat halinde namaz kılmaya davet etti. 

Filistin Vakıflar Bakanlığı, uluslararası insan hakları kuruluşlarından, işgalci İsrail rejiminin Filistinlilere ve Müslümanların kutsal bölgelerine karşı işlediği suçlar nedeniyle yargılanmalarını ve bu suçları medya ve uluslararası arenada gündeme getirme çağrısında bulundu.

25 Şubat 1994’te Filistin’in El Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camii’nde sabah namazında gerçekleştirilen ve 67 Müslümanın şehid edildiği El Halil katliamının üzerinde 25 yıl geçti.