Hamas’tan Türkiye ve Bahreyn Yönetimlerine Kınama

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım cuma gecesi yaptığı açıklamada Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’nın ifadelerini kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi.

Gazze Şeridi’ndeki Hamas ve diğer Filistinli direniş grupları, Perşembe günü Tel Aviv’deki silahlı eylemi kınadıkları için Bahreyn ve Türkiye’yi kınadı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım cuma gecesi yaptığı açıklamada Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’nın ifadelerini kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi.

Hazım Kasım El-Mayadin’e verdiği demeçte, “Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’nın Tel Aviv’deki şehadet operasyonunu kınama eylemini kınıyoruz” dedi.

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği, İsrail’in sözde başkenti Tel Aviv’de 3 Siyonistin öldüğü saldırı sonrası “Tel Aviv’de meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Son zamanlarda bu tür saldırıların artmasından endişe duyuyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Türkiye Büyükelçiliği ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Siyonist İsrail hükumetine ve İşgalci İsrail halkına başsağlığı diledi.

Cuma günü Bahreyn Tel Aviv eylemini kınayarak “terör operasyonu” olarak nitelendirmişti.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bahreyn Krallığı’nın, nedenleri ve gerekçeleri ne olursa olsun her türlü terör ve şiddete karşı olan tutumunu yineliyoruz.” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail Büyükelçiliği ise yaptığı açıklamada, “terör saldırısını kınıyor ve bu korkunç eylemin kurbanlarının ailelerine taziyelerini iletiyor” dedi.

Hamas Sözcüsü Kasım, bu kınama ile ilgili El Meyadin’e verdiği demeçte ‘Filistin halkının direnişi, bir meşru müdafaa eylemi ve kutsalların savunulmasıdır. Bu, uluslararası yasalarla garanti edilen bir hak. İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırgan politikası terörizm ve ırkçılıktır’ ifadelerine yer verdi.

Siyonist yerleşimcilerin ve kolluk  kuvvetlerinin Filistinli Müslümanlara yönelik artan saldırıları sonrası  Filistinli mücahidler İsrail içinde operasyonlara imza atmıştı. Operasyonlar Siyonist katilleri caydırma amacı taşıyor.