HAMAS’ın Suikast Soruşturması İsrail’i ŞOK ETTİ

Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha’nın şehit edilmesinden bir buçuk ay sonra Hamas cinayeti işleyenlerin tutuklandığını ve bir casusluk şebekesinin deşifre edildiğini duyurdu.

Bu mesajla bir taraftan Fukaha’nın intikamını aldığını gösterirken, diğer taraftan Gazze’nin güvenlik açısından iyi bir noktada olduğunu ortaya koydu.

GÖZAT  KASSAM Komutanı FUKAHA'nın Suikastçılarına İDAM

Gazze’deki güçlerin güvenlik ve istihbarat konusunda oldukça mahir devletlerde bile görünmeyen profesyonellikle ve seri çalışması ile bu çalışmanın sonuçları herkes için sürpriz oldu.

Düzenlenen basın toplantısında sunulan fotoğraf, harita ve belgesel görüntülerle, yapılan çalışmaların boyutu ortaya konuluyordu.

GÖZAT  Kassam Komutanı SUİKASTÇISI 3 AJAN İdam Edildi

İçişleri, suikasttan hemen sonra bir güvenlik komisyonu kurulduğunu, Gazze’nin kara ve denizden bütün çıkışlarının kapatıldığını, sınırların ciddi bir şekilde denetlendiğini, karada ve denizde askeri noktaların oluşturulduğunu, 38 bin saatlik kayıtların tek tek incelendiğini, bunun sonucunda cinayetten 24 saat sonra katillere ulaştıracak ipuçlarına ulaştıklarını ve bu çalışmaların sonucunda işgalci İsrail için çalışan 45 casusun tutuklandığını ifade etti.

GÖZAT  GAZZE Suikast Soruşturmasında 45 İSRAİL AJANI Yakalandı

Tutuklanın ajanların sayısı oldukça kabarık. Fakat bu kadar çok sayıda ajanın yakalandığının ilan edilmesinde bir amaç olduğu belirtildi. O da Hamas’ın artık güvenlik noktasında işgalci İsrail’in güvenliğiyle boy ölçüşebilecek bir aşamaya geldiği.

Şokun Tel Aviv’deki etkisi oldukça büyük oldu. Siyonist işgal rejimi basınının yaşadığı hayal kırıklığı ise manşetlere yansımıştı.

GÖZAT  Hamas: AJAN ve HAİNLER En Ağır Şekilde Ceza Almalı

Siyonist işgal rejimi şu anda kendisine ait bilgi kaynağının Hamas’ın elinde olduğunu çok iyi biliyor. Bu durum Gazze’deki İsrail casusluk şebekesini ciddi manada etkileyecek, ona bağlı ajanların afallamalarına neden olacak. Bu da İsrail güvenlik birimlerini ellerindeki araçları değiştirmeye zorlayacak. Sonuçta yeni bir alt yapı oluşturulmasına neden olacak.

Hamas, tutukladığı 45 kişinin ismini vermedi. Sadece sembol ve önemli kişilerin isimlerini verdi. Bu tavırda Hamas’ın Gazze’deki sosyal dokuyu muhafaza etme ve işgal rejimini bocalamaya sevk etme hassasiyetinin göstergesi.