HAMAS’ın İran Temsilcisi: Emperyalizm Bölgeyi Terk Etmek Zorunda

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Tahran’daki temsilcisi, ”Küresel emperyalizm ciddi bir çıkmaza girdi ve Batı Asya bölgesinden ayrılmak zorundadır.’ dedi.

İran’ın batısında yer alan Kermanşah şehrinde Razi üniversitesi İslami Toplum öğrencilerinin çabalarıyla Mersad Operasyonu’nun zaferinin 34. yıl dönümünü anmak için düzenlenen uluslararası “Terörle Mücadele Ekseni” konferansında konuşan Halid Kaddumi, ”Batı Asya bölgesi artık Siyonistler ve Amerikalılar için (güvenli) bir yer değil ve Siyonistler ve Amerikalılar tarafından zorbalık dönemi artık bu bölgede sona erdi.” dedi.
Halid Kaddumi, şöyle dedi: ”Bugünkü direniş, Amerikan Siyonist hegemonyasının çöküşünün boşluğunu doldurmak ve bölgede güvenlik, istikrar ve ortak kalkınma sağlamak için tarihi ve büyük bir fırsata karşıdır ve bu, bölge ülkeleri arasında karşılıklı ilişkilerin kurulmasıyla mümkün olacaktır.”

HAMAS yetkilisi, tüm İslam milletlerinin ortak düşmanı olan Siyonist düşmana karşı birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
Dün (Çarşamba), İran’ın batı sınırlarında Halkın Münafıkları adlı terör örgütünün, İran Devrim Muhafızları ve İran ordusuyla çatıştığı ve büyük kayıplarla yenilgi aldığı  Mersad operasyonunun yıldönümüydü.

Mersad Operasyonu,  27 Temmuz 1988’de İran’ın batısındaki Kirmanşah vilayetinde Saddam rejiminin desteklediği münafık terörist grubunun saldırısına karşı başlatılmıştı.